Trainers

Trainers

Jannie IJzendoorn (Directeur Smara Opleidingen)

jannie_ffa99271Jannie IJzendoorn volgde na het VWO de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk. Daar maakte zij kennis met NLP en raakte zo enthousiast dat ze begon met de opleiding tot Practitioner in NLP. Dat enthousiasme bleef en inmiddels is zij sinds 2001 internationaal gecertificeerd NLP senior trainster. Na zes jaar samen gewerkt te hebben besloot zij in 2008 Smara Opleidingen alleen voort te zetten. Dit bleek een spannende en succesvolle stap. Dit succes leidde er toe dat het instituut verhuisde naar een prachtige trainingslocatie vlakbij Rotterdam.

Naast de trainingen geeft zij drie dagen in de week individuele therapie en coaching en begeleidt zij intervisiegroepen. Zij werkt o.a. voor Achmea, Radar Vertige, UWV, Gemeente Dordrecht en Second Care.

Het is een voorrecht om aan een instituut als Smara Opleidingen leiding te mogen geven. Het is fijn om met anderen, individueel en in groepsverband, te ervaren hoe wij allemaal, onder andere door NLP, authenticiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn werk als trainer en therapeut draag ik heel graag mijn steentjes bij aan het creëren van een liefdevolle samenleving.”

Specialisme:  Master NLP Trainer, Transpersoonlijke senior Coach en Counselor, therapeut, Familie-en Organisatieopsteller, Systemic Ritual faciliteerder, werken met Karakterstructuren, relatietherapie en Lichaamsgericht werken.

Hilda Swarts (NLP Trainer en Systemisch coach)

Bij Smara Opleidingen begeleid ik, samen met andere trainers, de Masters in NLP en de cursisten van de Trainersopleiding in hun proces naar authenticiteit. Ik doe dit door naast je te gaan staan als mens, benieuwd naar jouw drijfveren en beweegredenen. Ik inspireer en enthousiasmeer jou om jouw weg te gaan, ik nodig je uit om uit je comfortzone te stappen en om te leren helderheid te brengen in belemmerende patronen en overtuigingen. Je wordt je bewust van de informatie die je lichaam jou geeft. Dit alles met een dosis humor.

Belangrijke waarden zijn hierin voor mij echtheid, bewustzijn en persoonlijke groei, menselijkheid, gelijkwaardigheid en flexibiliteit. Dit zijn voor mij waarden die het mogelijk maken om steeds meer vanuit kwaliteiten, talenten en zielskracht te gaan leven. NLP is een prachtig middel om meer bewustzijn te creëren in het hier en nu en vanuit de concrete situatie te creëren wat je werkelijk wilt.

 Max Herold (Trainer en coach)
Max Herold werkt als Senior Organisatie-adviseur bij de Rijksoverheid en het bedrijfsleven op het gebied van visie-ontwikkeling, proces-sturing en cultuurverandering. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de zeer populaire website www.managementissues.com
Hij studeerde personeelswerk, bedrijfskunde, bestuurlijke informatiekunde, marketing en vooral veel veranderingsmanagement.
Max is gecertificeerd internationaal NLP-Trainer. Hij heeft ervaring opgedaan met het aanpakken van een grote diversiteit aan organisatorische vraagstukken. Ook geeft hij regelmatig lezingen, workshops en trainingen bij diverse andere organisaties in zowel binnen-als buitenland.
Tevens is hij auteur van diverse boeken, onder andere “denkfundamenten “ontsluierd” .

 

Annemarie Wijbenga- Sonius (Trainer, transpersoonlijke- en systemisch coach)

NLP staat voor mij voor,

N – Nu ik, Nu leven, Nu genieten, Nu bewustwording
L – Liefdevol naar mezelf en de ander
P – Proces in bewustwording

Ik zie mezelf als een mensen mens, ik vind gezelligheid, genieten en verbinding belangrijk.

Als NLP trainer geniet ik als ik de cursisten zie groeien in hun eigen bewustwording proces. De verbinding die zij tijdens de training aangaan met zichzelf en hun mede cursisten, de veiligheid die dan ontstaat zodat ieder zijn/haar eigen pad/proces kan doorlopen.

Verbinding maken met hoofd, hart en lichaam, balans in het denken, doen en voelen in het hier en nu. Het werken en bewust maken van je eigen persoonlijke pad, je eigen bewust zijn, is voor mij als trainer en coach iedere keer weer een uitdaging waarvan ik erg geniet en dankbaar ben dat ik hieraan mag deelnemen.

Ester Rietveld (NLP trainer, pedagoog en docent)

Ester behaalde na de Bachelor of Education de Master Pedagogiek/Urban Education en publiceerde wetenschappelijk onderzoek. Zij werkt met veel plezier in de bovenbouw van het basisonderwijs en daarnaast geeft zij trainingen waarbij persoonlijke ontwikkeling en compassie een centrale rol spelen.

Zo lang als ik mij kan herinneren, ben ik oneindig nieuwsgierig naar taal en mensen. Ik wilde als kind altijd al weten: wat is het exact dat mensen werkelijk gelukkig, succesvol en krachtig maakt? Dankzij deze nieuwsgierigheid kwam NLP op mijn pad. NLP betekent voor mij een zuivere mix van psychologie en communicatie en is voor mij de manier om liefdevol te onderzoeken waarop mensen hun ervaring vormgeven en daar door middel van taal mee naar buiten komen.

Ik geloof dat ongeacht wat jouw dromen of obstakels ook zijn, jij alle hulpbronnen in je hebt om het leven te kunnen leven waar jij van droomt. De trainingen die ik geef, zijn gebouwd op een fundament van kennis, een passie voor alles wat mogelijk is en vooral mijn commitment om dat te doen wat goed is voor jou en je omgeving.

Sarah Getu (NLP trainer en coach)

Sarah heeft de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gedaan. In de laatste jaren heeft ze zich ontwikkeld tot NLP Master en transpersoonlijke coach en counselor bij Smara Opleidingen. Naast het onderzoek dat zij doet op het lab geeft zij trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling.

“Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door de wereld om mij heen. Wat maakt dat de dingen zijn zoals ze zijn en wat maakt dat we de dingen doen zoals we doen. Altijd op zoek naar antwoorden. Zo kwam ik na mijn studie terecht bij NLP.

NLP betekent voor mij het objectief en zonder oordeel waarnemen van gedrag, dat van jezelf en dat van een ander. Deze vrijheid van oordeel creëert nieuwe mogelijkheden en opties. NLP is voor mij analyseren, nieuwsgierig zijn, open zijn, eerlijk zijn en vrij van oordeel zijn.”

Ik geloof dat wij de persoon kunnen zijn die we diep van binnen willen zijn. De mate dat wij dat bij onszelf toestaan is de mate dat wij de ander daarin kunnen ondersteunen. Als coach en trainer vind ik het belangrijk om het individu vrij van oordeel te begeleiden zodat deze weer in contact komt met zijn/haar innerlijke kracht.

Eric Schneider (Psycholoog, Filosoof, NLP Master Trainer en Transpersoonlijke coach)

Eric Schneider

Als één persoon congruent is in zijn gedrag, gevoel en denken, dan is dat voor ons Eric Schneider. He walks his talk. Als mens en trainer is hij een groot voorbeeld. Wij zijn dan ook trots dat Eric in alle opleidingen verbonden is als gasttrainer o.a. voor de workshops NLP en Spiritualiteit. Voor ons is NLP en Spiritualiteit de weg naar authenticiteit, autonomie: kortom vrijheid.
Sinds september 2004 geven wij de volledige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling in nauwe samenwerking met Eric Schneider.
Eric is afgestudeerd psycholoog en filosoof en geeft al vele jaren leiding aan het zeer succesvolle instituut Arcturus in België.
Zijn grote reputatie als trainer maakt hem zeer gevraagd in zowel binnen- als buitenland. (Frankrijk, Nederland, Spanje, Polen,…).

Natasja de Lange
(Trainer Lichaamsgericht Werk en NLP Master)

natasja_ffo00551 “Mensen inspireren en begeleiden op hun pad van groei en ontwikkeling zijn samen met dans en beweging mijn grote passie. Dit is voortgekomen uit de wens om te zijn wie ik werkelijk ben, wat me (hoe kan het ook anders!) bij Smara Siddhi bracht. Hier heb ik me ontwikkeld tot NLP trainer, transpersoonlijke coach en counselor. De lichaam geest connectie onderzocht ik via dans, yoga, healing tao en vipassana. Dit onderzoek leidde me naar subbody butoh, waarvoor ik een jaar in de Himalaya gewoond heb, vlakbij de Dalai Lama. In New York en Ibiza vond ik de inspiratie voor Natasja Moves en sindsdien leef ik mijn passie. In de workshop Jouw Lichaam als Gids begeleid ik deelnemers aan de hand van het chakra systeem uit de yoga traditie op hun reis naar binnen. De bevrijdende stroom en de manifesterende stroom komen samen in het hart. Ontdek met NLP en lichaamswerk wie je in essentie bent.”

Paul den Bakker (Coach en Trainer)

 Na een succesvolle start in de technische sector voelde Paul dat zijn pad elders lag. In de zoektocht naar zijn passie vertrok hij naar Zambia om zijn bijdrage te leveren aan een ontwikkelingsproject. De prachtige natuur, de mensen en ook de alleenheid die je kunt voelen in een vreemde omgeving, gaf ruimte om met een hernieuwde blik naar de toekomst te kijken. Thuisgekomen bleek die te liggen in ontwikkeling en groei van mensen.
Na een aantal jaren met veel plezier NLP-opleidingen bij Smara Siddhi te hebben gevolgd is Paul nu actief als coach en trainer. Daarnaast is hij gepassioneerd gitarist en laat hij ook hierin zijn creativiteit de vrije loop.
“Ik wil mijn kwaliteiten inzetten om bij te dragen aan bewustzijnsontwikkeling van mensen. Dat is mijn passie! In mijn rol als trainer vind ik het belangrijk dat mijn ontwikkeling in dienst staat van de ontwikkeling van de ander. Zo draag ik bij aan een beweging naar meer eigenliefde, mededogen, vrijheid en het samen-leven vanuit verbinding met jezelf”.

Kim Beekman – van Vellinga (Coach en Trainer)

kim_ffo00851 Kim heeft de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan. “Als ik mezelf in een aantal woorden zou moeten omschrijven zouden dat vrolijk, open, muzikaal, geïnteresseerd en leergierig zijn. En dit, voor het grootste deel, dankzij de NLP opleiding waar ik in 2011 mee ben gestart. Er werd me gezegd dat het een ‘kadootje aan jezelf’ zou zijn. En dat is het ook geworden! En wat voor een!
De opleiding heeft me helpen groeien naar ongekende hoogte, waarvan ik nooit gedacht had dat ik die zou bereiken. Van een leven vanuit angst, naar een leven vanuit liefde, geluk en plezier. Dat heeft er o.a voor gezorgd dat ik eindelijk de moed heb gevonden om mijn muziek te gaan delen met de wereld (en ook een muziekstijl te vinden die aansluit bij wie ik écht ben) en om mijn eigen coaching bedrijf voor jongeren op te starten.
Verder heb ik echt een passie gevonden in het trainerschap! Ik geniet er ontzettend van al die mooie processen te mogen volgen en kunnen begeleiden”.

Liesbeth Bogtstra (Trainer)

liesLiesbeth heeft Psychologie gestudeerd. Ik omschrijf mezelf als positief, helder en ik wil me altijd blijven ontwikkelen.