Master in NLP

Start Data

Kosten

€ 2895,- (btw-vrij)


Master in NLP

Voor mensen die na de opleiding tot Practitioner in NLP verder willen gaan met hun proces, is de Master in NLP een hele goede keuze.

De Master in NLP opleiding geeft een verdere verdieping van én uitbreiding op de opleiding tot Practitioner in NLP. In de opleiding ligt de nadruk meer op de inhoudelijke kant van menselijke communicatie: de onbewuste processen en de dieptestructuur. Naast het HOE nu ook het WAAROM van menselijk handelen.

Een Practitioner in NLP begeleidt zijn gesprekspartner bij de hulpvraag langs de kortste weg van oplossen, of om de geformuleerde outcome zo efficiënt mogelijk te bereiken. We werken oplossingsgericht: Wat wil ik, wat heb ik nodig en hoe creëer ik wat ik wil?

Een Master in NLP behoudt de optie oplossingsgericht te werken en ontwikkelt tevens nieuwe keuzemogelijkheden. We gaan op zoek naar het probleem achter het probleem ofwel de outcome achter de outcome. Het werken met overtuigingen en criteria is daarbij een krachtig instrument.

Een belangrijk thema in de opleiding tot Master in NLP is het modelleren van menselijke vermogens. Je brengt tijdens de opleiding een vermogen van een ander in kaart. Dat wil zeggen, je codeert de structuur van de subjectieve ervaring, de strategieën, de metaprogramma’s, de overtuigingen en de criteria. Vervolgens maak je een contrastframe om daarna, middels NLP-technieken, het vermogen overdraagbaar te maken.

In het tweede jaar van de NLP opleiding staan de volgende thema’s centraal: Het veranderen van kernpatronen, het leren van nieuwe NLP-technieken, het veranderen of bijstellen van overtuigingen en het werken met metaprogramma’s.