Kennisbank

Oefening Fysiologie van uitmuntendheid

Fysiologie van uitmuntendheid

Doel:        Het creëren van meer mogelijkheden

Tijd:         Per persoon een half uur

 

  1. Het subject neemt twee of drie ervaringen met één of meerdere personen, in een beroepsmatige situatie, waarin hij zichzelf ervaarde als onvermogend.
  2. Het subject stapt in iedere situatie: associeert en beleeft de situatie opnieuw. De anderen observeren de fysiologie van het subject. Doe dit voor elke situatie. Schrijf de gelijkblijvende aspecten van de fysiologie op.
  3. Het subject neemt twee of drie ervaringen met één of meerdere personen, in een beroepsmatige context, waarin hij zichzelf ervaarde als flexibel, krachtig, zelfverzekerd enzovoort, dus in een vermogende staat was.
  4. Het subject stapt in iedere situatie: associeert en beleeft de situatie opnieuw. De anderen observeren de fysiologie van het subject. Merk de aspecten van de fysiologie op die hetzelfde blijven, maar die verschillen van/anders zijn dan de aspecten in de onvermogende situatie.
  5. Zorg ervoor, dat de fysiologie van het subject voldoet aan de vormvoorwaarden en help het subject zijn individuele fysiologische aspecten toe te voegen. Blijf deze fysiologie van uitmuntendheid herhalen totdat het een automatisme is.
  6. Het subject stapt nu in één van de onvermogende situaties, met de persoonlijke fysiologie van uitmuntendheid. Maak verslag van de verschillen.
  7. Het subject gaat in gedachten naar een situatie in de toekomst, die moeilijk en beperkend is. Het subject beleeft die situatie met zijn persoonlijke fysiologie van uitmuntendheid.