Meer weten over STAP budget?

STAP-Budget Leven Lang Ontwikkelen

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Let op: de STAP subsidie kan alleen aangevraagd worden voor opleidingen die binnen 3 maanden na de het einde van het subsidietijdvak gedaan kunnen worden. Onze NLP en overige opleidingen starten  in september en oktober. Het STAP budget hiervoor, kan vanaf 1 juli worden aangevraagd.

Stap-budget

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of een cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Of je nu goed zit in je huidige baan, of overweegt een ander carrière pad te volgen; bij Smara Opleidingen vind je altijd een opleiding die bij jouw wensen past.

Zo werkt het aanvragen van het STAP-budget.

  1. Kies je opleiding: Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
  2. Meld je aan: Meld je aan voor je opleiding. Wij sturen je een STAP aanmeldingsbewijs, met daarop genoteerd de informatie die je nodig hebt om het STAP-budget aan te vragen. Daar staan alle gegevens op die je nodig hebt. Bewaar je bewijs van vooraanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
  3. Naar UWV: Vraag in het tijdvak je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
  4. Aan de slag: Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

Het STAP-budget was in het 2e tijdvak binnen twee dagen al op. Meld je daarom nu al aan voor het volgende tijdvak. Je krijgt dan alvast je STAP-aanmeldingsbewijs. Daarmee kan je dan snel op 1 juli je aanvraag indienen bij UWV. Wacht niet te lang, want er is ook voor het 3e tijdvak een beperkt STAP-budget beschikbaar (op = op). Heb je vragen, schroom niet om ons te bellen (0180-397631).

5 aanvraag tijdvakken

Het budget van dit jaar wordt verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken van steeds 2 maanden.

De aanvraagmomenten zijn:

  • 1 mei
  • 1 juli
  • 1 september
  • 1 november
  • 1 januari