Op welke manier saboteer jij jouw professionele- en persoonlijke ontwikkeling?

Eens, lang geleden liep ik het pad steeds weer terug. Zoekend naar …….? Ik kon niets vinden en kwam steeds met lege handen terug. Om zodra HET zich weer manifesteerde, ik, het pad automatisch in een soort van trance weer terug begon te lopen. Een onwaarschijnlijk vermoeiend pad en het pad terug werd steeds pijnlijker. Het pad kwam ook als ik sliep. Het achtervolgde mij overal. Totdat er een moment kwam dat ik niet meer terug kon, het pad was versperd. Innerlijke wanhoop overviel mij. Bevroren bleef ik achter. Niet in staat te bewegen. Het kindtrauma was in al haar pijn aanwezig.

Een lange weg terug begon. Stapje voor stapje op weg naar mijn innerlijk. Naar beginnen waar HET zo’n pijn deed (de plek van verwonding), waar veel angst was. En hoe gek het voor jullie misschien klinkt, ik had dit pad terug nooit willen missen. Het pad terug bracht me langs vele intense ervaringen, waarvan ik er twee nog zo intens kan ervaren: De geur van de lente en de kou op mijn wangen in de winter. Het kind in mij kon weer in contact komen met de buitenwereld, de schoonheid van het leven.

NLP heeft voor een deel bijgedragen aan de heelheid naar de weg terug. Natuurlijk heb ik therapie gehad en natuurlijk hebben meer hulpbronnen mij het pad terug leren vinden. Naast NLP kwam daar 10 jaar geleden Systemisch werken en het werken met Karakterstructuren bij. De opleiding Systemic Ritual in Berlijn! Maar vooral NLP bracht me naar binnen en gaf mij hulpbronnen om de kracht in mezelf weer terug te vinden.

In 1997 begon ik mijn Practitioner in NLP om in 2002 zelf af te studeren als NLP trainer.  Als therapeut, trainer en coach gebruik ik NLP als een belangrijke hulpbron.

Wil jij ook stoppen met steeds hetzelfde pad te gaan? Prachtige communicatietechnieken en therapeutische interventies leren? Leren doelen te realiseren, in jouw pad inzicht krijgen en indien nodig te ontdoen van haar ingesleten patronen? De Practitioner in NLP op donderdag start op 17 januari 2019 en duurt 24 dagen. Ja, 24 dagen, voor minder doen wij het bij Smara Opleidingen niet! Integratie van het geleerde vraagt tijd, doorvoelen, oefenen en focus. Doe je mee?

En als je denkt: “Daar kan ik zakelijk niets mee”, dan daag ik je uit! Je zult versteld staan wat een rijk gevulde koffer je meeneemt aan het eind van de opleiding.

Jannie IJzendoorn

Trainer en Therapeut

Practitioner in NLP