Trainers

Trainers

Jannie IJzendoorn (Directeur Smara Opleidingen)

jannie_ffa99271Jannie IJzendoorn volgde na het VWO de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk. Daar maakte zij kennis met NLP en raakte zo enthousiast dat ze begon met de opleiding tot Practitioner in NLP. Dat enthousiasme bleef en inmiddels is zij sinds 2001 internationaal gecertificeerd NLP senior trainster. Na zes jaar samen gewerkt te hebben besloot zij in 2008 Smara Opleidingen alleen voort te zetten. Dit bleek een spannende en succesvolle stap. Dit succes leidde er toe dat het instituut verhuisde naar een prachtige trainingslocatie vlakbij Rotterdam.

Naast de trainingen geeft zij drie dagen in de week individuele therapie en coaching en begeleidt zij intervisiegroepen. Zij werkt o.a. voor Achmea, Radar Vertige, UWV, Gemeente Dordrecht.

Het is een voorrecht om aan een instituut als Smara Opleidingen leiding te mogen geven. Het is fijn om met anderen, individueel en in groepsverband, te ervaren hoe wij allemaal, onder andere door NLP, authenticiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn werk als trainer en therapeut draag ik heel graag mijn steentjes bij aan het creëren van een liefdevolle samenleving.”

Specialisme:  Master NLP Trainer, Transpersoonlijke senior Coach en Counselor, therapeut, Familie-en Organisatieopsteller, Systemic Ritual faciliteerder, werken met Karakterstructuren, relatietherapie en Lichaamsgericht werken.

Hilda Swarts (NLP Trainer en Systemisch coach)

Bij Smara Opleidingen begeleid ik, samen met andere trainers, de Masters in NLP en de cursisten van de Trainersopleiding in hun proces naar authenticiteit. Ik doe dit door naast je te gaan staan als mens, benieuwd naar jouw drijfveren en beweegredenen. Ik inspireer en enthousiasmeer jou om jouw weg te gaan, ik nodig je uit om uit je comfortzone te stappen en om te leren helderheid te brengen in belemmerende patronen en overtuigingen. Je wordt je bewust van de informatie die je lichaam jou geeft. Dit alles met een dosis humor.

Belangrijke waarden zijn hierin voor mij echtheid, bewustzijn en persoonlijke groei, menselijkheid, gelijkwaardigheid en flexibiliteit. Dit zijn voor mij waarden die het mogelijk maken om steeds meer vanuit kwaliteiten, talenten en zielskracht te gaan leven. NLP is een prachtig middel om meer bewustzijn te creëren in het hier en nu en vanuit de concrete situatie te creëren wat je werkelijk wilt.

 Max Herold (Trainer en coach)
Max Herold werkt als Senior Organisatie-adviseur bij de Rijksoverheid en het bedrijfsleven op het gebied van visie-ontwikkeling, proces-sturing en cultuurverandering. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de zeer populaire website www.managementissues.com
Hij studeerde personeelswerk, bedrijfskunde, bestuurlijke informatiekunde, marketing en vooral veel veranderingsmanagement.
Max is gecertificeerd internationaal NLP-Trainer. Hij heeft ervaring opgedaan met het aanpakken van een grote diversiteit aan organisatorische vraagstukken. Ook geeft hij regelmatig lezingen, workshops en trainingen bij diverse andere organisaties in zowel binnen-als buitenland.
Tevens is hij auteur van diverse boeken, onder andere “denkfundamenten “ontsluierd” .

Annemarie Wijbenga- Sonius (NLP Trainer, transpersoonlijke- en systemisch coach)

Annemarie demonstreert, vanuit haar jarenlange ervaring als gecertificeerd trainster en coach, krachtige en effectieve NLP inzichten. Met haar heldere en liefdevolle non-nonsens benadering laat ze zien hoe je kunt omgaan met belemmeringen en hoe je hier inzicht in krijgt, zodat je energie hebt voor die dingen die jij echt belangrijk en prettig vindt.

Wil je meer uit jezelf, je leven of je werk halen? Of meer tijd hebben en voldoening ervaren? Annemarie leert je als trainster dit stap voor stap concreet te maken en te bereiken.

Annemarie heeft zich, vanuit haar commerciële achtergrond en de diverse leidinggevende functies, altijd al geïnteresseerd voor hoe er gecommuniceerd wordt op de werkvloer. Zowel verbaal als non-verbaal, met oog voor haar eigen rol hierin. Deze nieuwsgierigheid werd verder aangewakkerd toen zij tien jaar geleden met NLP in aanraking kwam. “De zeer toepasbare tools die NLP mij geeft, het inzicht in zowel de communicatie met mezelf als de ander, maakt NLP voor mij tot zeer krachtige en effectieve opleiding. NLP staat voor mij voor: N – in het Nu leven, L – Liefdevol communiceren met mezelf en de ander, P – Proces in bewustwording.”

“Als NLP trainster vind ik verbinding zeer belangrijk. De verbinding die ontstaat tijdens de opleiding met jezelf en met elkaar, zodat er in veiligheid en vertrouwen gewerkt kan worden. Verbinding maken met hoofd, hart en lichaam zodat er balans ontstaat in het denken, doen en voelen.”

Ester Rietveld (NLP trainer, pedagoog en docent)

Ester behaalde na de Bachelor of Education de Master Pedagogiek/Urban Education en publiceerde wetenschappelijk onderzoek. Zij werkt met veel plezier in de bovenbouw van het basisonderwijs en daarnaast geeft zij trainingen waarbij persoonlijke ontwikkeling en compassie een centrale rol spelen.

Zo lang als ik mij kan herinneren, ben ik oneindig nieuwsgierig naar taal en mensen. Ik wilde als kind altijd al weten: wat is het exact dat mensen werkelijk gelukkig, succesvol en krachtig maakt? Dankzij deze nieuwsgierigheid kwam NLP op mijn pad. NLP betekent voor mij een zuivere mix van psychologie en communicatie en is voor mij de manier om liefdevol te onderzoeken waarop mensen hun ervaring vormgeven en daar door middel van taal mee naar buiten komen.

Ik geloof dat ongeacht wat jouw dromen of obstakels ook zijn, jij alle hulpbronnen in je hebt om het leven te kunnen leven waar jij van droomt. De trainingen die ik geef, zijn gebouwd op een fundament van kennis, een passie voor alles wat mogelijk is en vooral mijn commitment om dat te doen wat goed is voor jou en je omgeving.

Eric Schneider (Psycholoog, Filosoof, NLP Master Trainer en Transpersoonlijke coach)

Eric Schneider

Als één persoon congruent is in zijn gedrag, gevoel en denken, dan is dat voor ons Eric Schneider. He walks his talk. Als mens en trainer is hij een groot voorbeeld. Wij zijn dan ook trots dat Eric in alle opleidingen verbonden is als gasttrainer o.a. voor de workshops NLP en Spiritualiteit. Voor ons is NLP en Spiritualiteit de weg naar authenticiteit, autonomie: kortom vrijheid.
Sinds september 2004 geven wij de volledige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling in nauwe samenwerking met Eric Schneider.
Eric is afgestudeerd psycholoog en filosoof en geeft al vele jaren leiding aan het zeer succesvolle instituut Arcturus in België.
Zijn grote reputatie als trainer maakt hem zeer gevraagd in zowel binnen- als buitenland. (Frankrijk, Nederland, Spanje, Polen,…).

Natasja de Lange
(Trainer Lichaamsgericht Werk en NLP Trainer)

natasja_ffo00551 “Mensen inspireren en begeleiden op hun pad van groei en ontwikkeling zijn samen met dans en beweging mijn grote passie. Dit is voortgekomen uit de wens om te zijn wie ik werkelijk ben, wat me (hoe kan het ook anders!) bij Smara Siddhi bracht. Hier heb ik me ontwikkeld tot NLP trainer, transpersoonlijke coach en counselor. De lichaam geest connectie onderzocht ik via dans, yoga, healing tao en vipassana. Dit onderzoek leidde me naar subbody butoh, waarvoor ik een jaar in de Himalaya gewoond heb, vlakbij de Dalai Lama. In New York en Ibiza vond ik de inspiratie voor Natasja Moves en sindsdien leef ik mijn passie. In de workshop Jouw Lichaam als Gids begeleid ik deelnemers aan de hand van het chakra systeem uit de yoga traditie op hun reis naar binnen. De bevrijdende stroom en de manifesterende stroom komen samen in het hart. Ontdek met NLP en lichaamswerk wie je in essentie bent.”

Elke Busschot (Kindercoach)

Elke Busschots is gespecialiseerd in talentgedreven werken. Mensen sterker maken van binnenuit is haar passie. Zij gelooft dat we een fijner, zinvoller leven hebben als we tevreden zijn met onszelf, goed in ons vel zitten, onze talenten in de juiste context kunnen inzetten en ons omringen door diegenen die echt versterkend voor ons werken. Dit vormt de basis van haar werk als loopbaanbegeleider, professioneel kindercoach en trainer. In het verleden heeft ze als HR consultant gewerkt en vanuit die ervaring en vanuit de talentenbril geeft zij loopbaanbegeleiding.

Daarnaast werkt zij ook als professioneel kinder-en oudercoach. Ze begeleidt kinderen en ouders. Zij gaat samen met kinderen en ouders op zoek naar wat zij nodig hebben om samen verder te kunnen groeien. Ze geeft hen taal en handvatten om elkaar beter te begrijpen en geeft hen inzichten in hun talenten. Als ouders en kinderen op deze manier naar elkaar kijken dan komen ze dichter bij elkaar en steviger in hun eigen kracht.

Elke geeft de module talentgedreven werken in de opleiding tot kindercoach. Een unieke opleiding in het coachen van zowel kinderen als ouders en hen vanuit hun talenten laat groeien.

Gerda Cuypers (Kindercoach)

Gerda werkt als kindercoach en als gecertificeerd NLP-trainer in de kindercoachopleiding.

Ze ziet het als haar levensopdracht om kinderen en jongeren zodanig in hun kracht te zetten dat ze het leven kunnen ervaren als een liefdevol geschenk vol kansen en uitdagingen en ze steunt hierbij op zeer veel ervaring en een zeer grote deskundigheid. “Zorgen voor kinderen en teachen, daarvoor ben ik geboren” zegt ze zelf.

Gerda werkte meer dan 30 jaar in het onderwijs als klasleerkracht, zorgleerkracht en directie, volgde diverse cursussen i.v.m. het leren en het gedrag van kinderen.

Verwondering, vertrouwen en dankbaarheid zijn volgens Gerda waarden die kunnen leiden tot een vervullend leven, waarden die ze in haar eigen leven met veel passie cultiveert. Ze wil deze waarden dan ook graag bij kinderen introduceren en daarom werkt ze aan een opleiding rond spiritualiteit bij kinderen.

Liesbeth Bogtstra (Trainer)

liesLiesbeth heeft Psychologie gestudeerd. Ik omschrijf mezelf als positief, helder en ik wil me altijd blijven ontwikkelen.