Trainers

Trainers

Jannie IJzendoorn (Directeur Smara Opleidingen, sinds 2002, Master NLP Trainer, Transpersoonlijke Coach, Familie-en Organisatieopsteller, Systemic Ritual facilitator, werken met Karakterstructuren, Therapeut en Lichaamsgericht werken).

Jannie volgde na het VWO de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk. Daar maakte zij kennis met NLP en raakte zo enthousiast dat ze begon met de opleiding tot Practitioner in NLP. Dat enthousiasme bleef en inmiddels is zij sinds 2001 internationaal gecertificeerd NLP senior trainster.

Jannie leerde het vak systemische coachen van Daan van Kampenhout, Jan Jacob Stam en vele andere specialisten op vlak van familie- en systeemopstellingen.

Van Eric Schneider leerde zij wat NLP in essentie is. Een prachtig model voor diepgaande, authentieke en duurzame veranderingen.

Naast de trainingen geeft zij drie dagen in de week individuele therapie en coaching en begeleidt zij intervisiegroepen.

Het is een voorrecht om aan een instituut als Smara Opleidingen leiding te mogen geven. Het is fijn om met anderen, individueel en in groepsverband, te ervaren hoe wij allemaal, onder andere door NLP, authenticiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn werk als trainer en therapeut draag ik heel graag mijn steentjes bij aan het creëren van een liefdevolle samenleving.”

Hilda Swarts (NLP Trainer en Systemisch coach)

Bij Smara Opleidingen begeleid ik, samen met andere trainers, de Masters in NLP en de cursisten van de Trainersopleiding in hun proces naar authenticiteit. Ik doe dit door naast je te gaan staan als mens, benieuwd naar jouw drijfveren en beweegredenen. Ik inspireer en enthousiasmeer jou om jouw weg te gaan, ik nodig je uit om uit je comfortzone te stappen en om te leren helderheid te brengen in belemmerende patronen en overtuigingen. Je wordt je bewust van de informatie die je lichaam jou geeft. Dit alles met een dosis humor.

Belangrijke waarden zijn hierin voor mij echtheid, bewustzijn en persoonlijke groei, menselijkheid, gelijkwaardigheid en flexibiliteit. Dit zijn voor mij waarden die het mogelijk maken om steeds meer vanuit kwaliteiten, talenten en zielskracht te gaan leven. NLP is een prachtig middel om meer bewustzijn te creëren in het hier en nu en vanuit de concrete situatie te creëren wat je werkelijk wilt.

Max Herold (Trainer en coach)

Max Herold werkt als Senior Organisatie-adviseur bij de Rijksoverheid en het bedrijfsleven op het gebied van visie-ontwikkeling, proces-sturing en cultuurverandering. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de zeer populaire website www.managementissues.com

Hij studeerde personeelswerk, bedrijfskunde, bestuurlijke informatiekunde, marketing en vooral veel veranderingsmanagement.
Max is gecertificeerd internationaal NLP-Trainer.

Hij heeft ervaring opgedaan met het aanpakken van een grote diversiteit aan organisatorische vraagstukken. Ook geeft hij regelmatig lezingen, workshops en trainingen bij diverse andere organisaties in zowel binnen-als buitenland. Tevens is hij auteur van diverse boeken, onder andere “denkfundamenten “ontsluierd” .

Annemarie Wijbenga- Sonius (NLP Trainer, transpersoonlijke- en systemisch coach)

Annemarie demonstreert, vanuit haar jarenlange ervaring als gecertificeerd trainster en coach, krachtige en effectieve NLP inzichten. Met haar heldere en liefdevolle non-nonsens benadering laat ze zien hoe je kunt omgaan met belemmeringen en hoe je hier inzicht in krijgt, zodat je energie hebt voor die dingen die jij echt belangrijk en prettig vindt.

Wil je meer uit jezelf, je leven of je werk halen? Of meer tijd hebben en voldoening ervaren? Annemarie leert je als trainster dit stap voor stap concreet te maken en te bereiken.

Annemarie heeft zich, vanuit haar commerciële achtergrond en de diverse leidinggevende functies, altijd al geïnteresseerd voor hoe er gecommuniceerd wordt op de werkvloer. Zowel verbaal als non-verbaal, met oog voor haar eigen rol hierin. Deze nieuwsgierigheid werd verder aangewakkerd toen zij tien jaar geleden met NLP in aanraking kwam. “De zeer toepasbare tools die NLP mij geeft, het inzicht in zowel de communicatie met mezelf als de ander, maakt NLP voor mij tot zeer krachtige en effectieve opleiding. NLP staat voor mij voor: N – in het Nu leven, L – Liefdevol communiceren met mezelf en de ander, P – Proces in bewustwording.”

“Als NLP trainster vind ik verbinding zeer belangrijk. De verbinding die ontstaat tijdens de opleiding met jezelf en met elkaar, zodat er in veiligheid en vertrouwen gewerkt kan worden. Verbinding maken met hoofd, hart en lichaam zodat er balans ontstaat in het denken, doen en voelen.”

Eric Schneider (Psycholoog, Filosoof, NLP Master Trainer en Transpersoonlijke coach)

Als één persoon congruent is in zijn gedrag, gevoel en denken, dan is dat voor ons Eric Schneider. He walks his talk. Als mens en trainer is hij een groot voorbeeld. Wij zijn dan ook trots dat Eric in alle opleidingen verbonden is als gasttrainer o.a. voor de workshops NLP en Spiritualiteit. Voor ons is NLP en Spiritualiteit de weg naar authenticiteit, autonomie: kortom vrijheid.

Sinds september 2004 geven wij de volledige opleiding Transpersoonlijke Coaching in nauwe samenwerking met Eric Schneider.
Eric is afgestudeerd psycholoog en filosoof en geeft al vele jaren leiding aan het zeer succesvolle instituut Arcturus in België.
Zijn grote reputatie als trainer maakt hem zeer gevraagd in zowel binnen- als buitenland. (Frankrijk, Nederland, Spanje, Polen,…)..

Natasja de Lange (Trainer Lichaamsgericht Werk en Ademwerk, NLP Trainer, Transpersoonlijke Coach)

“Mensen inspireren en begeleiden op hun pad van groei en ontwikkeling zijn samen met dans en beweging mijn grote passie. Dit is voortgekomen uit de wens om te zijn wie ik werkelijk ben, wat me (hoe kan het ook anders!) bij Smara Opleidingen bracht. Hier heb ik me ontwikkeld tot NLP trainer, transpersoonlijke coach en counselor.

De lichaam geest connectie onderzocht ik via dans, yoga, healing tao en vipassana. Dit onderzoek leidde me naar subbody butoh, waarvoor ik een jaar in de Himalaya gewoond heb, vlakbij de Dalai Lama.

In New York en Ibiza vond ik de inspiratie voor Natasja Moves en sindsdien leef ik mijn passie. Ontdek met Ademwerk, NLP en lichaamswerk wie je in essentie bent.”

Paul den Bakker (NLP trainer en Coach)

Paul is al jaren gepassioneerd coach en trainer. Hij heeft verschillende leidinggevende functies gehad en gebruikt zijn kwaliteiten, kennis, passie en ervaring om een krachtige bijdrage te leveren aan groei en ontwikkeling van teams en individuen. Hij vader van twee prachtige dochters en is als muzikant actief in verschillende theaterproducties. “Ik ondersteun mensen om vanuit contact met het innerlijkvermogen hun eigen leven te creëren.

Zicht en grip op wat er innerlijk gebeurt en hoe je omgaat met de buitenwereld is de sleutel tot ontwikkeling.” Voor mij is NLP: “Een prachtige methodiek, die leidt tot een leven vanuit authenticiteit en zingeving. Ik ben dankbaar dat ik als trainer verbonden ben met het prachtige team van Smara Opleidingen.”

Pauline Hoogzaad (Ademcoach, Office Manager, Coach, NLP Trainer in spe)

In 2012 ben ik in aanraking gekomen met NLP en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. NLP heeft mij veel inzichten gegeven in mijzelf en de ander. Inmiddels ben ik vele opleidingen en workshops verder en ben ik nog steeds in ontwikkeling. Ik kom op steeds diepere lagen waardoor er steeds meer geheeld mag worden.

Met veel plezier werk ik bij Smara Opleidingen als Office Manager en Ademcoach. De adem maakt gebieden vrij waar onbewuste emoties en spanningen liggen opgeslagen. Ademwerk is een fijne en helende manier om jezelf te bevrijden van dàt wat je nu nog tegenhoudt om voluit te leven. Door Ademwerk ga je uit je hoofd en kom je weer in verbinding met je lichaam.