Parallel Universum

Parallel Universum

De maand december was voor mij een maand van bezinning. 10 dagen liggend in bed, met een flinke middenoorontsteking, had ik het gevoel in een parallel universum te verkeren. De buitenwereld was min of meer buitengesloten. Normaal gesproken kijk ik heel weinig tv, echter in die 10 dagen, met totaal geen puf om te lezen gaf ik mij over aan de shit die de hele dag wordt uitgezonden. Jezus wat een verschrikkelijke tegenstellingen zijn er zichtbaar op tv en internet. Hé, niets is mij vreemd, maar zo dichtbij en frequent, poeh, poeh.

Ik werd via beelden en geluiden van menselijke haat, naar menselijke compassie, naar menselijke wreedheid, naar menselijke liefde geslingerd, naar menselijk hebzucht en het menselijk verlangen naar innerlijke rust. 

Wat zijn wij mensen toch anders in ons handelen, voelen en denken. Wat zijn we verschillend  in wat we voor onszelf en anderen creëren!

Al die verschillende beelden en haar inhoud, zorgde ervoor dat ik me werkelijk afvroeg:  “Leef ik in deze wereld of neem ik deze wereld van elders waar?“

Black Friday: Hordes mensen die schreeuwend en slaand door warenhuisdeuren zich naar binnen wringen op zoek naar een tv, schoenen en computers. Zonder schroom meppen ze er op los. Duizenden vluchtelingen die schreeuwend van angst en machteloos zichzelf en hun kinderen in veiligheid trachten te brengen.

Een bericht op Instagram over de aardbeving in Albanië krijgt hoogstens 10 likes, terwijl de relatie van Bridget Maasland en Dre Hazes door tienduizenden mensen wordt geliked, beschimpt, veroordeeld, vervloekt etc.

Kim Kardashian heeft 145 miljoen volgers, Greenpeace 2.9 miljoen, Natuurmonumenten 79.000. HUH.

Vrouwen en mannen die zich beneveld door alcohol, neukend en naar ik hoop innerlijk vrij laten filmen in één of ander realiteitsprogramma, staat in zulk schril contrast t.o.v. vrouwen in India die in de avond niet meer naar buiten kunnen omdat de kans dat ze verkracht en gedood worden een dagdagelijkse gebeurtenis is.

Dieren die vreselijk worden mishandeld voor consumptie, terwijl andere beelden laten zien hoe liefdevol mensen met mens en dier omgaan.

Baby’s die van de honger sterven en jonge kinderen met obesitas. Bergen voedsel wordt weggegooid, terwijl er mensen zijn die in de vuilnisbak op zoek zijn naar iets te eten.

Fractievoorzitter Dijkhoff met zijn wachtgeldaffaire en ouders die voor hun kinderen niet eens een paar schoenen of eten kunnen kopen. Steeds meer mensen die geen tandarts verzekering hebben, omdat dit te kostbaar is.

Om Jezus, in deze dagen rond kerst te noemen, lijkt me een goed plan of je wel of niet gelooft. Jezus staat voor mij voor Liefde, voor Compassie en voor alles wat met medemenselijkheid te maken heeft en staat zeker niet voor religie of indoctrinatie. Noem Jezus bewustzijn, liefde, maar geef een naam aan dát waar we uiteindelijk allemaal naar verlangen, Vrede. Vrede in onszelf en in de ander. Ervaar Jezus desnoods als de drie musketiers: “Eén voor allen en allen voor één”.

Er is een prachtig boek: “De navolging van Christus”, van Thomas á Kempis, waar de weg van Christus wordt beschreven en vooral beschreven op een manier die te modelleren is. Een van de citaten in het boek is: “Schrijf mijn woorden in je hart en onderzoek ze ijverig, want ze zullen in de tijd van beproeving hard nodig zijn.”

Ik heb me voorgenomen niet meer te zwijgen. Ik heb me voorgenomen om de tegenstellingen te gaan gebruiken om mezelf en anderen bewust te maken, dat het anders kan en moet! En geloof me daar reken ik mezelf ook bij!

Luister naar het lied van Claudia de Breij en vraag je af wat jij nodig zou hebben als de oorlog komt en wat de ander nodig heeft, die nu in een oorlog leeft!

Als de oorlog komt, mag ik dan bij jou? https://www.youtube.com/watch?v=dR0_ybFC53s

Ik wens je hele mooie, liefdevolle dagen en ik wens je toe dat je kunt schuilen bij mensen die van je houden en je vasthouden. SHALOM

Jannie