Review Practitioner in NLP

REFLECTIEVERSLAG

Ik ben met de Practitioner gestart om inzicht in mijn persoonlijke proces te krijgen en had in januari drie doelstellingen:

  • Beter inzicht verkrijgen in mijn ingesleten patronen
  • Het verbeteren van mijn communicatie
  • Meer inzicht krijgen in de communicatie van de ander

Ik had toen niet kunnen voorzien dat deze zes maanden zo’n grote persoonlijke transitie in gang zou zetten. 

De drie grootste inzichten die ik heb gekregen zijn:

  • Met NLP kan ik daadwerkelijk de manier waarop ik in het leven sta veranderen, waardoor ik meer keuzemogelijkheden voor mijzelf creëer en meer in mijn kracht kom te staan
  • Nu ik beter begrijp hoe het interne systeem van gedachten, gevoelens en gedrag werkt, kan ik mezelf beter begrijpen, maar ook mijn communicatie en de wisselwerking met anderen doorzien en verbeteren. Mijn MOW is niet leidend!
  • Door af en toe even letterlijk stil te staan en in te checken bij mezelf ga ik niet op de automatische piloot en ben ik beter in staat om contact te maken met mezelf en anderen

De grootste persoonlijke uitdaging die ik had en heb is om de verbinding tussen denken en voelen te herstellen en liefdevol naar mezelf te zijn. Ik zat behoorlijk in de weerstand en vond het moeilijk om het ongemak en oude pijn aan te gaan. Dit ongemak zat vooral in het erkennen van mijn eigen patronen; people pleasen, te hard zijn vol mezelf en geen grenzen durven stellen. Ik heb geleerd hoe ik hier inzicht in krijg en hoe ik gebruik kan maken van hulpbronnen.

Zakelijk haal ik veel uit de technieken die we hebben geleerd; zowel in de aansturing van mijn medewerkers als mijn strategische skills om doeltreffender te werk te gaan. Ook heb ik beter inzicht gekregen in de relatie tussen mij en mijn compagnon Susan, die problematisch was en hoe ik ook hierin beter bij mezelf kan blijven en een gelijkwaardig partnerschap kan bewerkstelligen.

Ik ga door met de Master in NLP om me verder te verdiepen in mijn persoonlijke proces. Smara voelde deze zes maanden als een warm bad waar ik mezelf kon zijn en waar ik me veilig en gehoord voelde. Ik ben dankbaar dat de trainers en assistenten mij hebben weten uit te dagen om mezelf open te stellen en het ongemak aan te gaan. Dat is nog een lange weg maar ik heb hier veel meer vertrouwen in dan aan het begin van het jaar. Ik ben dankbaar en kijk met veel plezier uit naar het vervolg in oktober.

Anoniem