STAP-Budget Leven Lang Ontwikkelen

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

De volgende opleidingen komen in aanmerking voor het STAP-budget:

 1. Opleiding Systemisch Werken
 2. Vervolgopleiding Systemisch Werken
 3. Opleiding Systemic Ritual®
 4. Driedaagse opleiding Tafelopstellingen op
 5. Online Tafelopstellingen in zes avonden
 6. Online Vervolg Tafelopstellingen in 4 avonden
 7. Opleiding Ademwerk
 8. Opleiding Karakterstructuren

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

U kunt weer een aanvraag indienen op 17 maart 2023 om 10:00 uur. 

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Of je nu goed zit in je huidige baan, of overweegt een ander carrière pad te volgen; bij Smara Opleidingen vind je altijd een opleiding die bij jouw wensen past.

Zo werkt het aanvragen van het STAP-budget.

Kies je opleiding: Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt. Zie hieronder een overzicht van de tijdvakken.

Meld je aan: Meld je aan voor je opleiding, kies voor STAP-OPTIE. Wij sturen je een STAP aanmeldingsbewijs, met daarop genoteerd de informatie die je nodig hebt om het STAP-budget aan te vragen. Daar staan alle gegevens op die je nodig hebt. Bewaar je aanmeldingsbewijs. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.

Naar UWV: Op 17 maart om 10:00 uur je aanmelden bij het UWV via deze link: https://www.stapuwv.nl/login?p=stapaanvraag met je STAP aanmeldingsbewijs. Alle informatie die je nodig hebt staat op jouw STAP aanmeldingsbewijs. Je krijgt binnen enkele dagen bericht van het UWV of je in aanmerking bent gekomen voor het STAP budget.

Tip:

Doe je aanvraag zo snel mogelijk nadat het aanvraagtijdvak is opengesteld gelijk op 1 juli, wie het eerst komt wie het eerst maalt Op=Op.

Aan de slag: Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

Het STAP-budget was in het 2e tijdvak binnen twee dagen al op. Meld je daarom nu al aan voor het volgende tijdvak. Je krijgt dan alvast je STAP-aanmeldingsbewijs. Daarmee kan je dan snel op 1 juli je aanvraag indienen bij UWV. Wacht niet te lang, want er is ook voor het 3e tijdvak een beperkt STAP-budget beschikbaar (op = op).

Tijdvakken kort samengevat:

De STAP-aanvraagtijdvakken in 2023:

 • 17 maart – 30 april
 • 1 mei – 2 juli
 • 3 juli – 3 september
 • 4 september – 31 oktober
 • 1 november – 31 december