Online workshop Familie-en Systemische Tafelopstellingen (2 avonden)

Start Data

Kosten

€ 89,- ex btw


Kennis van familie- en systeemopstellingen is een voorwaarde om mee te doen!

Heb jij kennis van Familie- en/of Systemische opstellingen en wil je je verder specialiseren om systemisch werken in te zetten in de individuele praktijk? In 2 avonden leer ik je de methodiek werken met Tafelopstellingen. Deze methodiek is een prachtige, helende verdieping en uitbreiding op Familie- en Systeemopstellingen. 

Letterlijk vertaald is een Tafelopstelling een methode om een systeem op tafel neer te zetten, door middel van fysieke materialen. Denk hierbij aan: (houten) poppetjes, blokjes, stenen en andere symbolieken. Een opstelling is een uiterlijke representatie, van het innerlijke beeld van de cliënt, en dit in de context van het familiesysteem waartoe jij of je cliënt toebehoort. We nemen fenomenologisch de innerlijke ruimte van de cliënt waar. Deze ruimte is opgebouwd uit verschillende elementen en wordt visueel gemaakt op het veld. Elk van deze elementen is met elkaar verbonden, en geven inzicht waar onderliggende dynamieken/verstrikkingen van de vraag, problemen en oplossingen liggen. Een zeer effectieve methode, en zeer toepasbaar in de individuele coaching!

Een tafelopstelling geeft een zeer krachtig inzicht vanuit verschillende perspectieven, m.a.w een driedimensionale waarneming op het systeem en biedt jou ruimte als opsteller, om zowel vanuit het moment te werken, of de opstelling te laten rusten en vanuit het geplaatste beeld- systeem inzichtelijke/verdiepende vragen te stellen, of een moment van bewust Zijn in te bouwen.

Tafelopstellingen kunnen worden ingezet als een interventie voor een individuele coachsessie, maar zijn ook zeer bruikbaar in groeps-en teamverband. Iedereen zet zijn systeem neer, vanuit eigen gevoel, ervaring  en interpretatie. Binnen organisaties zijn “tafel”opstellingen een zeer gebruikte methodiek.

  • Kosten: € 99,-
  • Datum:
  • Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur

Voor deze avonden heb je het volgende nodig:

  • Een schrijfblok en een pen
  • Laptop of mobiel met audio en video
  • Afbeelding van het Levenswiel of placemat met afbeelding van de vier windrichtingen
  • Fysieke symbolen: foto’s, (houten) poppetjes, veertjes, steentjes etc.
  • Verschillende kleuren wol