Online Familieopstellingen begeleiden op tafel

Start Data

04 Sep 2024 ONLINE

Kosten

Vroegboekkorting tot en met 31 juli van € 499 voor € 399,-


Data: 4, 11, 25 september en 2, 9, 16 oktober 2024

  • Scholing erkend door Vereniging Integrale Vitaliteitkunde
  • KTNO geaccrediteerd

Een opleiding gevolgd hebben in familie- en systeemopstellingen is een voorwaarde om mee te doen!

Een tafelopstelling geeft een diepgaand inzicht in de relaties binnen een systeem.

Heb jij een opleiding in Familie- en/of Systemische opstellingen gevolgd? Wil je je verder specialiseren en systemisch werken in zetten in de individuele praktijk? In zes avonden leer ik je de methodiek werken met Tafelopstellingen. Deze methodiek is een prachtige, helende verdieping en uitbreiding op Familie- en Systeemopstellingen. 

Nog niet bekend met Familie- en/of Systemische opstellingen? Kom dan eens naar onze introductiedag Familie en Systeem Opstellingen.

Systemische Tafelopstelling

Letterlijk vertaald is een Tafelopstelling een methode om een systeem op tafel neer te zetten, door middel van fysieke materialen. Denk hierbij aan: (houten) poppetjes, blokjes, stenen en andere symbolieken. Een opstelling is een uiterlijke representatie, van een innerlijke beeld van de cliënt. Het innerlijkbeeld wordt letterlijk zichtbaar gemaakt op tafel. Zichtbaar in de context van het familiesysteem waartoe jij of je cliënt toebehoort.

De tafelopstelling geeft inzicht waar onderliggende dynamieken/verstrikkingen van de vraag, problemen en oplossingen binnen het systeem liggen. Een zeer effectieve methode, en zeer toepasbaar in de individuele coaching!

Een krachtig Systemisch beeld

Een tafelopstelling geeft een zeer krachtig inzicht vanuit verschillende perspectieven, m.a.w een driedimensionale waarneming op het systeem en biedt jou ruimte als opsteller, om zowel vanuit het nu te werken, of de opstelling te laten rusten en vanuit het geplaatste beeld- systeem inzichtelijke/verdiepende vragen te stellen. Belangrijk is momenten van bewust Zijn te creëren, om te ervaren/te doorvoelen wat zich heeft doen laten verschijnen in het veld.

Tafelopstellingen kunnen worden ingezet als een interventie voor een individuele coachsessie, maar zijn ook zeer bruikbaar in groeps-en teamverband. Iedereen zet zijn systeem neer, vanuit eigen gevoel, ervaring  en interpretatie. Binnen organisaties zijn “tafel”opstellingen een zeer gebruikte methodiek.

Data: 4, 11, 25 september en 2, 9, 16 oktober 2024

Vroegboekkorting t/m 31 juli van € 499,- voor € 399,-.

Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur

Reviews:

“Het was weer fijn en bijzonder, of het nu met poppetjes of steentjes was of fysiek. Het werkt en geeft veel inzichten.”

“Het was duidelijk, helend en het gaf mij inzicht.”

“Krachtig en helend”

“Verrijkend”

“Ik voelde mij eerst erg onzeker, tijdens het neerleggen kwam er steeds meer connectie met dat wat ik in het systemisch veld heb neergelegd. Het smaakt naar meer, ik wil er graag mee verder gaan.”

“De opleiding bij Smara Opleidingen is echt een aanrader, ik heb er veel profijt van gehad.”

“Dank je wel ik ervaar echt diepgang. Het waren twee avonden”

In zes avonden leer ik je de basis van Tafelopstellingen. In de theorie neem ik ook de methodiek Systemic Ritual® mee.

Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur

Let op: Kennis van Familie- en Systeemopstellingen is een vereiste om mee te kunnen doen.

In de tafelopstellingen ofwel constellatie nemen we de eventuele hulpvraag, waar inzicht verlangd  wordt, van jouw of jouw cliënt mee in de opstelling en werk jij deze systemisch uit. We gaan dit doen in relatie tot coaching en coachingsvragen. Tijdens de avonden zet je tafelconstellaties neer. Ik begeleid en geef aanwijzingen. In de chat kun je vragen stellen en na iedere opstelling vindt er een evaluatie plaats.

Wil je werken met een cliënt, vraag dan van tevoren toestemming of nodig hem of haar uit, om tijdens twee van de zes avonden, een tafelopstelling te doen.

Jouw eigen leerproces staat deze avonden centraal. Uiteraard ga je ook werken met eigen vragen! Ervarend leren is het uitgangspunt!

Placemats, (houten) Poppetjes, veertjes, stenen, symbolische voorwerpen etc.

Kennis of een opleiding Familie- en /of Systeemopstellingen is een voorwaarde om te kunnen deelnemen.