Online Verdieping Systemische Tafelopstellingen

Start Data

Kosten

€ 289,-


Kennis van familie- en systeemopstellingen en tafelopstellingen is een voorwaarde om mee te doen!

Een tafelopstelling geeft een diepgaand inzicht in de relatie binnen een systeem.

Heb jij kennis van Familie- en/of Systemische opstellingen en wil je je verder specialiseren om systemisch werken in te zetten in de individuele praktijk? In vier avonden gaan we ons verder professionaliseren en verdiepen in de methodiek Tafelopstellingen. Deze methodiek is een prachtige, helende verdieping en uitbreiding op Familie- en Systeemopstellingen. 

Letterlijk vertaald is een Tafelopstelling een methode om een systeem op tafel neer te zetten, door middel van fysieke materialen. Denk hierbij aan: (houten) poppetjes, blokjes, stenen en andere symbolieken. Een opstelling is een uiterlijke representatie, van het innerlijke beeld van de cliënt, en dit in de context van het familiesysteem waartoe jij of je cliënt toebehoort. We nemen fenomenologisch de innerlijke ruimte van de cliënt waar. Deze ruimte is opgebouwd uit verschillende elementen en wordt visueel gemaakt op het veld. Elk van deze elementen is met elkaar verbonden, en geven inzicht waar onderliggende dynamieken/verstrikkingen van de vraag, problemen en oplossingen liggen. Een zeer effectieve methode, en zeer toepasbaar in de individuele coaching!

Een tafelopstelling geeft een zeer krachtig inzicht vanuit verschillende perspectieven, m.a.w een driedimensionale waarneming op het systeem en biedt jou ruimte als opsteller, om zowel vanuit het nu te werken, of de opstelling te laten rusten en vanuit het geplaatste beeld- systeem inzichtelijke/verdiepende vragen te stellen. Belangrijk is momenten van bewust Zijn te creëren, om te ervaren/te doorvoelen wat zich heeft doen laten verschijnen in het veld.

Tafelopstellingen kunnen worden ingezet als een interventie voor een individuele coachsessie, maar zijn ook zeer bruikbaar in groeps-en teamverband. Iedereen zet zijn systeem neer, vanuit eigen gevoel, ervaring  en interpretatie. Binnen organisaties zijn “tafel”opstellingen een zeer gebruikte methodiek.

Data:

Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur

Kosten € 289,-

Tijdens de vier avonden staan de volgende Tafelopstellingen centraal:

  1. Opstellen zinnen van Verlangen
  2. Destructieve en constructieve Symbiose
  3. Opstellen van Traumadelen, Overlevingsdelen en Gezonde delen
  4. Verdieping Dynamieken: Schuld-Onschuld, Man-Vrouw, Geven en Nemen, Leven en Sterven, Binding en Verbinding
  5. Systemic Ritual®