Opleiding Systemic Ritual®8-daagse

Start Data

23 Sep 2023

Kosten

€ 1695,- btw vrij en Studeren met het STAP-budget


Opleiding Systemic Ritual®

(Gratis webinar Systemic Ritual )

Let op! Om deel te nemen aan de opleiding heb je een vooropleiding in familie- en/of systeemopstellingen nodig.

Heb je twijfel over je vooropleiding bel of mail dan eventjes.

Verder verdiepen in het werken met systemen

Werk je als therapeut of coach en wil je je verder verdiepen in het werken met systemen?

Systemic Ritual® is een prachtige verdieping en uitbreiding in het werkveld van jouw therapie- coachingspraktijk en/of Systemisch Werk.

Levenswiel en de Levensfasen

Het Levenswiel vormt de basisstructuur waarbinnen een Systemic Ritual zich voltrekt. Het Levenswiel werkt met de kwaliteiten van de vier windrichtingen, de vier seizoenen  en de verschillende levensfasen. Wat inhoudt dat bewust de universele  cyclus van Komen, Zijn, Weggaan en Rust wordt gebruikt in verschillende rituelen en alle kwaliteiten die daarmee te maken hebben. Het levenswiel brengt ordening, verdieping, inzicht en balans op verschillende niveaus, namelijk het mentale, emotionele en zielniveau. Voorbeelden: Een kind dat op jonge leeftijd op het zuiden terecht komt, verliest zijn kindplek. Zij die moeite hebben met loslaten, met introspectie, het vinden van innerlijke hulpbronnen hebben vaak een te weinig aan Westen energie.

In de opleiding leer je systemisch begeleiden met healingstones, het wiel van de vier windrichtingen, hulpbronnen, onze voorouders en unclear symptoms. In het werken met Systemic Ritual® is de invloed van familieopstellingen nog zichtbaar in het gebruik van de representatiemethode en het uitspreken van de healing sentences.

Doelgroep

Deze achtdaagse is bedoeld voor o.a mensen die werken als therapeut/coach en verdieping zoeken en ook individueel systemisch willen werken. Uiteraard is deze opleiding zeer geschikt om jouw persoonlijke proces verder uit te diepen en te helen.

Trainer Jannie IJzendoorn

Jannie IJzendoorn is opgeleid tot erkend facilitator Systemic Ritual Trainer® (SRT) door Daan van Kampenhout en heeft o.a. de speciaal ontwikkelde intensieve SRT bij hem gevolgd. Daarnaast heeft zij vele opleidingen gevolgd en getraind op het gebied van Familie- en Systeemopstellingen, NLP, Karakterstructuren, Lichaamswerk, Ademwerk en Transpersoonlijke Coaching.

Systemic Ritual® is een prachtige, helende verdieping en uitbreiding op Systemisch Coachen. In 8 dagen leer je werken met healingstones, the wheel of the four directions, resources and the ancestors en unclear symptoms.

Systemic Ritual is een systemische werkvorm die de vragen van deelnemers als een opening gebruikt waar de groep gezamenlijk doorheen gaat en er een nieuwe ruimte ontstaat voor heling en transformatie. Bij het betreden van de nieuwe ruimte laten we de details van de individuele geschiedenis achter ons en krijgen we zicht op de kern van het verhaal – we zien het grondliggende thema, als een archteypisch beeld, vormgegeven in een opstellingsritueel.

Systemic Ritual® is niet hetzelfde als familieopstellingen of sjamanisme, en in zekere zin is het zelfs geen combinatie van die twee, meer omdat het een eigen vorm, karakter en dynamiek heeft gekregen.

In het werken met Systemic Ritual® is de invloed van familieopstellingen nog zichtbaar in het gebruik van de representatiemethode en het uitspreken van de healing sentences.

De beweging naar de kern

De verschillende posities in het veld (soms verbonden en geordend met behulp van het wiel van de vier windrichtingen) vormen samen een plattegrond waarin ieder zijn/haar eigen weg kan gaan. Soms liggen de rollen/representaties vast per persoon, bijvoorbeeld als een voorouderveld wordt opgesteld. Soms zijn de rollen juist alleen gebonden aan specifieke plekken in het veld, zodat iedereen naar keuze de verschillende rollen kan aannemen en het veld vanuit die verschillende plaatsen en perspectieven kan ervaren. Doordat elke werkvorm een vaste structuur heeft, maar ook ruimte biedt aan vrije bewegingen is Systemic Ritual® bij uitstek geschikt voor diepgaand en persoonlijk innerlijk werk.

 

Voor iedereen die verdieping zoekt na de opleiding Familie- en of Organisatieopstellingen en Systemisch Coachen.

De toetsing bestaat uit het schrijven van een persoonlijk/reflectie verslag en het doen van een opstelling waarbij je gebruikt maakt van systemische rituelen.

Voorkennis

Deze achtdaagse is bedoeld voor mensen die een opleiding hebben gevolgd op vlak Systemisch Werken/Familie- en Systeemopstellingen, verdieping zoeken en ook individueel systemisch willen werken. Er kunnen maximaal 24 cursisten meedoen.

Voor meer informatie: 0180-397631 of info@smaraopleidingen.nl

Jannie IJzendoorn is opgeleid tot erkend facilitator Systemic Ritual Trainer® (SRT) door Daan van Kampenhout en heeft o.a. de speciaal ontwikkelde intensieve SRT bij hem gevolgd. Daarnaast heeft zij vele opleidingen gevolgd en getraind op het gebied van Familie- en Systeemopstellingen! Zij is Senior NLP trainer, Karakterstructuur trainer en Transpersoonlijke therapeut.

Zij geeft sinds 2002 leiding aan Smara Opleidingen. Tijdens de opleidingen plaatst zij haar kennis en kunde in een ontwikkelingsperspectief, waardoor diepgaande veranderingen mogelijk worden. Geen massa’s kennis in je hoofd, maar transformaties van binnenuit.

De opleiding start in oktober in het weekend van 8 en 9 oktober 2022. Deze 8-daagse opleiding wordt verdeel over 4 maanden.

Wil je meedoen, reserveer dan een plaats via het inschrijfformulier.

23 en 24 september 2023

14 en 15 oktober

11 en 12 november

9 en 12 december

De studiebelasting voor de opleiding Systemic Ritual® is afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld moet je rekenen op 35 uren zelfstudie.

Minimaal 3 intervisiebijeenkomsten van 4 uur tussen de lesblokken door.  Aan het eind van de opleiding wordt er een reflectieverslag ingeleverd.