Driedaagse opleiding Tafelopstellingen

Start Data

21 Jun 2023

Kosten

€ 899,- GRATIS MET STAP BUDGET!


Deze opleiding is gratis met het STAP Budget! Vraag nu het STAP-aanmeldingsbewijs aan en start op 21 juni!  

  • Scholing erkend door Vereniging Integrale Vitaliteitkunde
  • KTNO geaccrediteerd

Een afgeronde opleiding in Familie- en Systeemopstellingen is een voorwaarde om mee te doen!

TAFELOPSTELLINGEN ZIJN VEEL MEER DAN EEN DRIEDIMENSIONALE WEERGAVE VAN EEN SYSTEEM.Tafelopstellingen

Een tafelopstelling geeft een diepgaand inzicht in de relatie binnen een systeem.

Heb jij kennis van Familie- en/of Systemische opstellingen en wil je je verder specialiseren om systemisch werken in te zetten in de individuele praktijk? In 3 dagen leer ik je de methodiek werken met Tafelopstellingen. Deze methodiek is een prachtige, helende verdieping en uitbreiding op Familie- en Systeemopstellingen.

 

Letterlijk vertaald

Letterlijk vertaald is een Tafelopstelling een methode om een systeem op tafel neer te zetten, door middel van fysieke materialen. Denk hierbij aan: (houten) poppetjes, blokjes, stenen en andere symbolieken. Een opstelling is een uiterlijke representatie, van het innerlijke beeld van de cliënt, en dit in de context van het familiesysteem waartoe jij of je cliënt toebehoort. We nemen fenomenologisch de innerlijke ruimte van de cliënt waar. Deze ruimte is opgebouwd uit verschillende elementen en wordt visueel gemaakt op het veld. Elk van deze elementen is met elkaar verbonden, en geven inzicht waar onderliggende dynamieken/verstrikkingen van de vraag, problemen en oplossingen liggen. Een zeer effectieve methode, en zeer toepasbaar in de individuele coaching!

Tafelopstellingen als Beeldkracht

Een tafelopstelling geeft een zeer krachtig inzicht vanuit verschillende perspectieven, m.a.w een driedimensionale waarneming op het systeem en biedt jou ruimte als opsteller, om zowel vanuit het nu te werken, of de opstelling te laten rusten en vanuit het geplaatste beeld- systeem inzichtelijke/verdiepende vragen te stellen. Belangrijk is momenten van bewust Zijn te creëren, om te ervaren/te doorvoelen wat zich heeft doen laten verschijnen in het veld.

Tafelopstellingen kunnen worden ingezet als een interventie voor een individuele coachsessie, maar zijn ook zeer bruikbaar in groeps-en teamverband. Iedereen zet zijn systeem neer, vanuit eigen gevoel, ervaring  en interpretatie. Binnen organisaties zijn “tafel”opstellingen een zeer gebruikte methodiek.

Data: 21, 28 juni en 5 juli 2023

Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur

Kosten € 899,- GRATIS MET STAP BUDGET!