Zes dagen NLP technieken nu gratis met het STAPbudget

Start Data

09 Sep 2023

Kosten

€ 1000,- gratis via het STAP budget, aanvragen kan weer op 3 juli


NLP 

NLP, of Neuro-Linguïstisch Programmeren, is een reeks technieken en hulpmiddelen voor persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling en communicatie. Het werd in de jaren 70 ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder. Inmiddels is het wereldwijd uitgegroeid tot een prachtig model voor persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling.  NLP is gebaseerd op het idee dat taal en gedrag met elkaar verbonden zijn en geherprogrammeerd kunnen worden om de gewenste resultaten te bereiken.

Verschillende niveaus van denken

Een van de sleutelconcepten in NLP is het idee van ‘logische niveaus’, wat verwijst naar verschillende niveaus van denken en ervaren die gedrag kunnen beïnvloeden. De niveaus zijn: omgeving, gedrag, bekwaamheid, geloof, identiteit en doel. Door deze niveaus te begrijpen en hoe ze op elkaar inwerken, kunnen NLP-beoefenaars individuen helpen denk- en gedragspatronen te identificeren en te veranderen die hen mogelijk tegenhouden.

Verschillende interventies en technieken om verandering te bewerkstelligen

NLP omvat ook verschillende interventies en technieken om verandering te bewerkstelligen, zoals verankeren, herkaderen en modelleren. Verankering omvat het associëren van een bepaalde emotie of toestand met een fysieke of zintuiglijke cue, zoals het aanraken van een specifiek deel van het lichaam of het horen van een bepaald geluid. Herkaderen houdt in dat je vanuit een ander perspectief naar een situatie of probleem kijkt om het denken en de emoties van het individu te veranderen. Modelleren omvat het observeren en repliceren van het gedrag van iemand die succesvol is op een bepaald gebied.

Psychotherapie en coaching

NLP is gebruikt in psychotherapie en coaching, maar ook in zakelijke en verkoopomgevingen. Het kan individuen helpen beperkende overtuigingen en gedragingen te overwinnen, communicatie en relaties te verbeteren en de gewenste resultaten te bereiken. In vele therapieën wordt NLP toegepast. Denk hierbij aan EMDR, Schematherapie, Rationele Emotieve Therapie etc …..

Tijdens de zes dagen leer je werken met:

  • Timeline Therapy (Deze techniek wordt onder andere gebruikt in traumatherapie)
  • Ankeren
  • Een vorm van EMDR (Werken met Submodaliteiten)
  • Analyse van beperkende strategieën
  • Het schrijven van metaforen
  • Het formuleren van SMART geformuleerde doelen. Weten wat je wilt is de eerste stap!

De opleiding is gratis voor mensen die het STAPbudget aanvragen en toegewezen krijgen.

9, 10 september

16, 17 september

30 september, 1 oktober