Introductiedag Familie-en Systeemopstellingen

Start Data

07 Sep 2024

Kosten

€ 79,-


Introductiedag Familie en Systeemopstellingen (Systemisch Werken)

Denk je erover na om een opleiding Familie- en Systeemopstellingen te gaan doen en wil je eerst ervaren? Wil je ervaren wat een helende effecten de opleiding gaat bewerkstelligen?  Ervaren wat er mogelijk is voor jou als coach en/of therapeut? Inzicht krijgen en leren wat het verschil en benadering is tussen individuele of systemisch coachen? Kom dan naar de introductiedag!

Wat zijn opstellingen?

Een opstelling schept een ruimtelijk beeld van een systeem. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook een organisatiesysteem. In het ruimtelijke beeld dat verschijnt worden aspecten van het familiesysteem geplaatst in relatie tot de systemische vraag. We onderzoeken een pijnplek, een verlangen die de cliënt wil helen en inzicht wilt hebben. Denk hierbij aan een vader, moeder, partner, jong gestorven kind, eerste liefde, rouw, “onverklaarbare emoties” etc.

Wat staat er die dag op het programma:

  • Demonstratie familieopstellingen;
  • Zelf kleine opstellingen doen;
  • Kennismaken met het lege midden (Fenomenologisch waarnemen);
  • Ervaren hoe je individueel systemisch werkt met Tafelopstellingen;
  • Welke wetten sturen een systeem;
  • Wie zijn de trainers, de locatie, de sfeer etc;
  • Heel veel leren over systemisch begeleiden;
  • Oefeningen die je al direct kan toepassen in je praktijk en/of dagelijks leven;
  • En …….. je vooral verwonderen.

Introductiedag Familie opstelllingen

Locatie

Ouderkerk aan den IJssel (Naast Rotterdam)

Jannie IJzendoorn

Jannie IJzendoorn heeft vele opleidingen gevolgd en getraind op het gebied van Familie en Systeemopstellingen en Karakterstructuren! Zij is opgeleid tot erkend facilitator Systemic Ritual Trainer® (SRT) door Daan van Kampenhout en heeft o.a. de speciaal ontwikkelde intensieve SRT in Berlijn bij hem gevolgd. Ze werkt als een senior trainer in de NLP opleidingen die Smara Opleidingen sinds 20002 geeft. Daarnaast werkt zij als transpersoonlijke therapeut en geeft inmiddels 20 jaar leiding aan Smara Opleidingen. Haar ruime ervaring in het coachen van jongeren en volwassenen zet zij drie dagen per week in, in haar praktijk. Zij heeft zij vele jaren gewerkt als schoolmaatschappelijk werkster.

Recensie Inge

Ik ben enorm gevoed door de kennis van de eigenaar van Smara opleidingen. Zij heeft enorm veel ervaring met hulp aan kind en hun ouders en deelt haar kennis met haar cursisten. Zij heeft inmiddels een team van professionals om zich heen die haar volgen in haar voetsporen en hun eigen bijdrage leveren aan het opleidingsinstituut. Mensen die passen bij dit gedachten goed en die hun kennis willen delen met de andere professionals die ook groei door willen maken en hun systemische kennis willen vergroten. Wat inspirerend alsook enorm leerzaam is. Het maakt mij als cursist bewust van mijn eigen processen en blokkades. De Smara opleiders gaan geen confrontatie uit de weg wat voor mij als ervaren professional van groot belang is. Patronen waar ik al jaren weet van heb weten zij om te draaien door niet met mij mee te praten maar mij te confronteren met wat zij zien en wat zij mij keer op keer zien doen. Eigenlijk leren zij mij enorme goed reflecteren wat een winst is voor mij als professional in de jeugdzorg. Ik leer en groei door deze opleiding door niet meer te kijken naar wat ik al weet, maar door dat aan te gaan. En als ik dit leer kan ik dit heel goed toepassen in mijn praktijk. Meer als ik de afgelopen jaren bij andere trainingen, die overigens ook SKJ geregistreerd zijn, maar deze opleiding raakt en confronteert mij en geeft mij enorm veel kennis over het systemische werk. Binnen mijn eigen praktijk merken mijn medewerkers mijn enthousiasme en mijn opgedane kennis en persoonlijke groei op. Ik zou graag mijn mensen scholen bij Smara opleidingen.

Recensie Luit

Ha Jannie, wilde nog ff zeggen dat ik heb genoten van je mooie werk woensdag! Was echt prachtig! Fijn om van je te mogen leren.

 

Neem een lunch mee. Voor de koffie, thee, lekkers en fruit zorgen wij! Gratis parkeren op eigen terrein.

Locatie Smara Opleidingen