NLP en Spiritualiteit

Start Data

Kosten

€ 179,-


Tweedaagse workshop NLP en Spiritualiteit op 27 en 28 mei 2023

Nu Slechts van € 379,- voor € 179,-.

Eric Schneider is de auteur van “Naar het hart van Communicatie”

De tweedaagse workshop NLP en Spiritualiteit is een onderdeel van de opleiding tot Practitioner in NLP en is ook los te volgen voor cursisten van buiten Smara Opleidingen.

Wat is NLP?

NLP kan gedefinieerd worden als een model dat ons leert te leren, een model dat kan helpen de expertise van anderen over te nemen en in het eigen leven toe te passen om op die manier een analoog succes te bereiken.

Wat betekent spiritualiteit?

Het bewust streven naar de Hoogste Realisatie van ons Zelf. Het op basis van onze ervaring bewust ontwikkelen van diepere niveaus van innerlijke vrede en liefde. Het bewust leren van meer te functioneren vanuit eenheid en verbondenheid. Dit leidt tot steeds hogere niveaus van bewustzijn en integratie.

NLP leert ons te leren van mensen die deze weg zijn gegaan.

NLP leert ons te leren van mensen die deze weg zijn gegaan. Zo kunnen we op analoge wijze hogere bewustzijnsniveaus aanboren. NLP helpt ons deze weg te beschrijven zonder op welke manier dan ook in ‘godsdienstigheid’ terecht te komen, of ons te verliezen in welk religieus systeem dan ook. NLP én spiritualiteit zijn wegen van zélfervaring, zélfexploratie, zélfverdieping en staan lijnrecht tegenover elke vorm van doctrine waarin we zouden moeten geloven. Met andere woorden: NLP is spiritualiteit. Anderen zijn ons voorgegaan, en van hen kunnen we leren onze eigen weg te vinden, te respecteren en te bewandelen, zoals zij geleerd hebben van hun voorgangers.
Spiritualiteit is transpersoonlijk groeien, is boven ons ego uitgroeien. Het is de gedachten, die we over ons zelf hebben geformuleerd in het verleden, loslaten en leven van uit het hier en nu. Is de realisatie van het zelf in haar diepste diepte. Hoe meer diepte, hoe meer realisatie.

Spiritualiteit is een weg die te beklimmen is. Het is een moeilijke, maar inspirerende, vreugdevolle en zelfontdekkende weg. De weg om uiteindelijk te worden wie we voorbestemd ben te zijn: een liefdevol wezen. En, dat hoef ik me alleen maar te herinneren. Alleen maar, zo simpel.

Uiteindelijke doel

Als spiritualiteit een weg is die we beklimmen, dan is het uiteindelijke doel van ons als klimmer het doorlopen van de niveaus van bewustzijn. Het is heel worden, bewustwording, spirituele ontwikkeling, vrede en transpersoonlijk groeien.

En daartoe benutten we in onze opleidingen de transpersoonlijke visie van Ken Wilber, met name de niveaus van bewustzijn. In combinatie met de logische niveaus van Robert Dilts en de kerntransformatie komen we tot een krachtig geheel.

Door NLP in ons dagelijks leven bewust toe te passen, wordt spirituele ontwikkeling toegankelijker en krijgen we een duidelijk en praktisch antwoord op vragen als: Hoe creëren we onze werkelijkheid? Wat is loslaten? Hoe komen we los van onze neiging tot oordelen? Wat is liefde precies? Hoe kunnen we liefde ontwikkelen en vrijkomen van angst? Wat is ego en wat is missie? NLP heeft hiertoe vele technieken tot haar beschikking.

“NLP is niet uitsluitend een psychologische technologie, maar ook een levenshouding, een manier van denken en communiceren, die ons leert te leren van het succes van anderen. Dat versnelt onze spirituele ontplooiing en zelfrealisatie, los van religieuze, ideologische en theologische beschouwingen en formuleringen.” Eric Schneider

Data: 27 en 28 mei 2023

Kosten: Van € 379,- voor € 179,- btw-vrij

Trainer: Eric Schneider

 

In het bezit van het certificaat Practitioner in NLP

Eric Schneider

27 en 28 mei 2023 van 10:00 uur – 17:30 uur