2-daagse Systemic Ritual®

Start Data

Kosten

€ 450,-


Tweedaagse : Systemic Ritual® 

Verdieping op Familie-en Systeemopstellingen

Om te beginnen is Systemic Ritual is een krachtige aanvulling op de opleiding Familie- en Systeemopstellingen. Deze prachtige methodiek is ontwikkeld door Daan van Kampenhout.

Collectieve heling

Tijdens de twee dagen gaan we veel systemische rituelen doen. Verder leer je jouw kennis en kunde als opsteller verder te verdiepen en te integreren. Je leert het het vak van binnenuit en groeit als opsteller.  Tijdens deze opleiding maak je kennis met een breder palet aan opstellingen. Je maakt een verdiepingsslag in je kennis, houding en vaardigheden.

Levenswiel, hulpbronnen

Naast veel oefeningen, krijg je een aantal prachtige systemische rituelen aangeboden. Denk hierbij aan: Werken met het voorouderveld, krachtdieren, de vier windrichtingen, stenen en de natuur. Bovendien gaan we werken collectieve heling van o.a. vrouwen- en mannenlijnen, het wiel van relaties en het werken met vooroudervelden.

Heb je jouw opleiding tot familie opsteller elders gedaan en wil je graag meedoen, bel of mail dan eventjes om te overleggen: info@smaraopleidingen.nl of 0031-180397631

Kosten voor deze tweedaagse zijn € 450,- btw vrij.

Tijden: 10.00 tot 17.30 uur

Daan van Kampenhout

Jannie IJzendoorn is opgeleid tot Familie- en Systeem opsteller en is erkend facilitator Systemic Ritual® door Daan van Kampenhout. Zij geeft al vele jaren de opleiding Familie- en Systemisch Coachen en begeleid iedere maand een opstellingenavond. Daarnaast is zij internationaal Master NLP trainer, Transpersoonlijke Coach en werkt zij met Karakterstructuren. Ze geeft sinds 1994 coaching en therapie.

Systemic Ritual

De methode van Daan van Kampenhout is niet hetzelfde als familieopstellingen of sjamanisme. In zekere zin is het zelfs geen combinatie van die twee meer omdat het een eigen vorm, karakter en dynamiek heeft gekregen.

Het bevat ook elementen uit de chassidische traditie. Opstellingen, sjamanisme en Joodse tradities. Ze hebben misschien ogenschijnlijk niet zoveel met elkaar gemeen, maar ze hebben wel degelijk overlappingen.

Voorouders

Voor alle drie zijn de voorouders een belangrijke en nabije bron van kracht. Alle drie gaan ervan uit dat er verschillende zielen of zielenlagen zijn. In elk van de drie staat centraal dat niets en niemand in een vacuüm kan bestaan; en dat genezing van het individu betrokkenheid vraagt van de gemeenschap.

Systemische rituelen

De rituelen hebben niet zozeer de bedoeling om te zoeken naar de oorsprong van een individueel- of familieprobleem, of de eerste stappen voor een oplossing te vinden; de focus is gericht op het zoeken naar krachtbronnen binnen en buiten onszelf, zowel ter integratie van eigen thema’s, als collectieve thema’s.

Krachtbronnen

In Systemic Ritual wordt er verbinding gemaakt met ‘krachtbronnen’ – wie of wat kan voldoende steun / kracht geven aan de cliënt opdat een volgende helende beweging mogelijk wordt.

Bij Systemic Ritual kan het dan voorkomen dat mensen gevraagd worden om ‘healers’ te representeren of krachtdieren met bepaalde kwaliteiten te representeren of verre voorouders (voorouders uit bijvoorbeeld de vijfde of nog latere generatie).

Ten slotte gaan we werken met de kwaliteiten van de vier windrichtingen/het levenswiel en de verschillende zielen of lichamen – concepten uit het sjamanisme.