Wie ben ik echt?

Auteur: Natasja de Lange trainer bij Smara Opleidingen

Steeds meer mensen stellen zichzelf deze vraag. Ook ik heb mezelf die vraag vaak gesteld. ”Wie ben ik echt?” Wat ik ontdekt heb, is dat we geschapen zijn naar God’s evenbeeld. We zijn mede-creators. Om levensvreugde te ervaren kunnen we beter niet zoeken naar wie we zijn, maar door creatie onszelf ontwikkelen tot wie we willen zijn. Dit is geen willen vanuit ons hoofd, maar vanuit ons hart.

Van nature zijn we in staat om ons hart te horen, ons intelligentie centrum dat weet wat ons vreugde brengt. Onze hart-intelligentie stelt ons in staat om in contact te zijn met de informatie van ons lichaam, onze emoties, gedachten, intuïtie en de wereld om ons heen. Door spanningen in het lichaam, waar we ons vaak niet meer bewust van zijn, staan we niet meer als vanzelfsprekend met deze informatiebron in contact.

Van kinds af aan hebben we spanningen in het lichaam ontwikkeld. Afhankelijk van waar in het lichaam we de pijn hebben willen onderdrukken en de ontwikkelingsfase van ons leven waarin met die fase samenhangende behoeften niet zijn vervuld.

Hierin zijn patronen, karakterstructuren, te ontdekken, die verband houden met zowel lichamelijke, psychische en emotionele kenmerken of spanningen. Deze patronen hebben kenmerken die we allemaal wel herkennen omdat we allemaal door gelijksoortige ontwikkelingsfasen zijn gegaan. Deze patronen hebben te maken met hoe we de energie in ons lichaam hebben vastgezet. Vaak herkennen we 1 of 2 patronen die ons leven en de belemmeringen die we tegenkomen bepalen.

Door ons bewust te worden van de spanningen in ons lichaam en gerichte oefeningen te doen voor zowel lichaam als geest, kunnen we die patronen doorbreken. Hierdoor kan de energie weer vrij gaan stromen en staan we weer in contact met ons hart. We kunnen wanneer we weer in contact zijn met onze diepste verlangens ons geboorterecht als creators weer ten volle leven.

Op 22 juni 2019 start er een nieuwe 8-daagse training, gegeven door Jannie IJzendoorn, Hilda Swarts en ondergetekende, met ieder hun eigen expertise. Hierdoor is de opleiding een integratie van Karakterstructuren, Body en Mind en Chakra’s. Oftewel een integratie tussen Oost en West, Hoofd en Hart. In de opleiding werk je aan je eigen ontwikkeling. Hierdoor kun je weer volop in je eigen kracht zijn en anderen op hun pad naar meer levensvreugde begeleiden.